Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas ūdeņos piektdien sāksies starptautiskā mīnu meklēšanas operācija "Open Spirit 2015", kurā piedalīsies 15 valstis, 19 kuģi un septiņas niršanas komandas, ziņo Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Tā ir lielākā mīnu meklēšanas operācija Baltijas valstīs šogad. Operācijā, kas norisināsies no 15. līdz 29.maijam, iesaistīsies 700 jūras spēku pārstāvji.

Galvenais mīnu meklēšanas operācijas mērķis būs attīrīt Igaunijas ūdensceļus no pasaules karu laika spridzekļiem un uzlabot sadarbību starp operācijā iesaistītajām vienībām.

Igaunijas jūras spēku vadītā operācija tiks īstenota trīs teritorijās - Tallinas līcī, Irbes jūras šaurumā, kā arī Muhu un Sāremā salas piekrastē.

Igaunija piedalās mīnu meklēšanas operācijā ar mīnu meklēšanas kuģiem "Armiral Cowan" un "Sakala", kā arī nirēju atbalsta kuģi "Tasuja".

Pasākumā piedalīsies arī NATO 1.mīnu meklēšanas eskadras SNMCMG1 un Baltijas jūras spēku eskadras "Baltron" kuģi un apkalpes.

Operāciju "Open Spirit" organizē Baltijas valstu jūras spēki, un tā notiek reizi gadā pēc rotācijas principa Igaunijā, Latvijā vai Lietuvā.

Pasākumā piedalās ASV, Beļģija, Igaunija, Nīderlande, Kanāda, Lietuva, Latvija, Norvēģija, Polija, Francija, Zviedrija, Vācija, Somija, Dānija un Apvienotā Karaliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!