Foto: Reuters/Scanpix
Ignorējot svēto Ramadanu, Sīrijas karaspēks otrdien turpina ar tankiem apšaudīt Hamu, vēsta BBC.

Varasiestāžu informācija liecina, ka pēdējo dienu laikā Sīrijā nogalināti vismaz 140 cilvēki. Lielākais upuru skaits ir Hamā. Sīrijas Cilvēktiesību aizstāvības centra vadītājs Rami Abdels Rahmans paziņojis, ka pirmdien Hamā nogalināti 24 civiliedzīvotāji.

BBC ziņo, ka tanki un karaspēks nav pametis Hamas ielas. Karaspēks atklāja uguni uzreiz pēc tam, kad cilvēki otrdien atgriezās no pirmās Ramadana dienas lūgšanām. Kāds aculiecinieks stāstījis, ka šāviņi skanējuši ik pēc 10 sekundēm. Mediji vēsta, ka apšaudes notiek arī citviet Sīrijā, piemēram, Damanskā.

Jau vēstīts, ka Itālijas ārlietu ministrs Franko Frattini pirmdien rosinājis nekavējoties sasaukt ANO Drošības padomes sēdi, lai pieņemti rīcības plānu saistībā ar notikumiem Sīrijā.

Kā ziņots, ka Hama mēnesi bija ielenkta, taču tikai svētdienas rītā karaspēks ķērās pie aktīvas rīcības, iebraucot pilsētā ar tankiem. Ir ziņas arī par cietušajiem citās Sīrijas pilsētās - Derā, kas atrodas valsts dienvidos un Deir ez-Zorā.

Sīrijā kopš marta notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nekārtībās "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Pēc starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Avaaz" ("Balss") datiem, Sīrijas varas iestādes, vēršoties pret protestiem, ir nogalinājušas vairāk nekā 1600 cilvēkus un aizturējušas 26 000, no kuriem vairāk nekā 12 000 vēl atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!