Foto: DELFI

Vairāki sociālā tīkla "Twitter" lietotāji novērojuši, ka pirmdien, 1. septembrī, Rīgas mikrorajonā Iļģuciems vāc ziedojumus Donbasa separātistiem.

Fotogrāfijas redzams pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) karogs.








Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka svētdien, 31. augustā, Daugavgrīvā pārvietojusies automašīna ar plīvojošu DTR karogu.

"Automašīna brauca cauri abiem mikrorajoniem un, lietojot skaņas signālu, pievērsa sev uzmanību. Daugavgrīvā pie Bolderājas "Dispečeru punkta" apgriezās braukšanai pretējā virzienā, un atkal, pievēršot sev uzmanību, turpināja ceļu," redzēto aprakstīja aculiecinieks Gatis.

Savukārt sestdien, 30. augustā, vairāki "Delfi" lasītāji kļuva par aculieciniekiem tam, ka Daugavgrīvā pie teltīm, kur vāca humāno palīdzību, bija izstādīts DTR karogs.

"Attēlā redzamā starptautiski neatzītā veidojuma karoga izmantošana ir vērtējama kā provokatīva rīcība, kas ir pretrunā ar Latvijas skaidri pausto atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai un nosodījumu centieniem to graut, tomēr šobrīd šāda karoga izmantošana Latvijas Republikā nav aizliegta," situāciju komentēja Drošības policija (DP).

Vienlaikus DP piebilda, ka personas, kuras atklāti pauž atbalstu kaujinieku grupējumiem, kas ar militāriem līdzekļiem cenšas sasniegt politiskos mērķus, nonāk drošības iestāžu redzeslokā.

Neraugoties uz DP pievērsto uzmanību, separātistu atbalstītāju pulks pirmdien pārvietojies no Daugavgrīvas uz Iļģuciemu un gaišā dienas laikā vāc ziedojumus Donbasa separātistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!