Foto: Reuters/Scanpix

Indijas iedzīvotājiem ir ieteikts ignorēt nepazīstamu numuru telefona zvanus no Latvijas, lai nekļūtu par krāpnieku upuriem un nenonāktu varas iestāžu uzmanības lokā aizdomās par sakariem ar terorismu, vēsta Dienvidāzijas valsts mediji.

Indijas tīmekļa ziņu vietne DNA, atsaucoties uz izlūkošanas amatpersonām, brīdina neatzvanīt nepazīstamiem telefona numuriem, kas sākas ar +91, +371 un +375, – Pakistānas, Latvijas un Afganistānas valstu kodiem.

Šo valstu krāpnieki zvana nejauši izvēlētiem numuriem, nekavējoties pārtraucot zvanu pēc saukšanas signāla atskanēšanas un upura telefonā atstājot neatbildētu zvanu, skaidro DNA.

Ja zvana saņēmējs atzvana nepazīstamajam numuram, parasti viņam atbild krāpnieks, kas stādās priekšā kā mobilo sakaru operators un informē, ka persona izlozē ir laimējusi lielu naudas summu.

Lai saņemtu laimestu, krāpnieki upurim uz bankas kontu liek pārskaitīt konkrētu naudas summu "darījuma izdevumu segšanai". Izlūkošanas amatpersonas brīdina, ka, paklausot krāpnieku prasībām, upuris paliek gan bez "lielā laimesta", gan var atvadīties no savas pārskaitītās naudas.

Atzvanot šādiem numuriem, indieši var kļūt arī par aizdomās turamajiem sakaros ar teroristiem, jo daudzas nelegālās grupas Pakistānā, Latvijā un Afganistānā ar šādu krāpšanas taktiku iegūst naudu savām darbībām, brīdina DNA.

Izmeklēšanas amatpersonas atklāj, ka uzmanīgi seko, kādas personas saņem zvanus no šīm trim valstīm, jo Indija ir viena no terorisma draudiem pakļautajām valstīm.

Neatbildēto zvanu krāpšana ir jauns paveids e-pasta vēstulēm, kurās tiek piedāvāta liela naudas summa pret nelielu iemaksu, norāda Indijas medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!