Foto: AFP/Scanpix
Indonēzijā, Papua provincē, kas robežojas ar Papua Jaungvineju, no radariem pazudusi kāda reģionālā pasažieru lidmašīna ar 54 cilvēkiem, vēsta "Reuters". Vēlāk amatpersonas paziņoja, ka lidmašīna avarējusi un atrasta katastrofas vieta.

Lidmašīnā atradušies 49 pasažieri, no kuriem pieci bērni, kā arī pieci apkalpes locekļi. Pagaidām nav zināms, vai kādam izdevies izdzīvot.

Vietējās amatpersonas paziņojušas, ka avarējusi kompānijas "Trigana Air" turbopropelleru lidmašīna "ATR 42". Signāls no radariem pazudis neilgi pēc tam, kad lidmašīna pacēlusies no Indonēzijas reģionālā centra Džajapuras, Sentani lidostas. Lidmašīnas galamērķis bijis vietējā pilsēta Oksibila. Lidmašīna gaisā pacēlusies pulksten 14:21 pēc vietējā laika, bet signāls pazudis pulksten 14:55.

Indonēzijas transporta ministrijas pārstāvji norādījuši, ka pagaidām sīkāka informācija nav pieejama, kas noticis ar lidmašīnu. Zināms, ka šajā reģionā šobrīd ir ļoti slikti laika apstākļi, tāpēc nebija iespējams uzreiz sākt meklēšanas darbus. Amatpersonas arī norādījušas, ka pazušanas vieta ir ļoti kalnaina, kas arī apgrūtina meklēšanas darbus.

Vēlāk kāda šī reģiona ciematiņa iedzīvotāji ziņojuši par lidmašīnas avarēšanu, bet pēc vairāku stundu meklēšanas glābējiem izdevies atrast avārijas vietu un tai piekļūt.

"Trigana Air" kompānija darbu sākusi 1991. gadā, un kopš tā laika tā pazaudējusi 10 lidmašīnas. Kopš 2007. gada kompānija ir Eiropas Savienības "melnajā sarakstā". Tajā nav iekļautas tikai četras no visām reģistrētajām Indonēzijas aviokompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!