Foto: AP/Scanpix

Indonēzija lūgusi Austrālijai paskaidrojumu, pēc izskanējušajām ziņām, ka Austrālijas amatpersonas maksājušas cilvēku kontrabandistiem, lai bēgļus nogādātu atpakaļ Indonēzijā, pirms tie sasnieguši Austrālijas krastus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mēs vairākkārt esam teikuši, ka Austrālija ar savu atraidīšanas politiku ir uz slidenas takas," norādījis Indonēzijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Armanata Nasirs, "ja tas [maksāšana kontrabandistiem] apstiprināsies, tas būs sliktākais veids, kādā Austrālija līdz šim risinājusi situāciju ar neregulāro migrāciju."

Šonedēļ Indonēzijas policija aizdomās par cilvēku kontrabandu arestējusi divus cilvēkus. Viņi esot paziņojuši, ka Austrālijas amatpersonas katram no viņiem samaksājušas 5000 Austrālijas dolārus [3433 eiro], lai viņi, kopā ar bēgļiem, atgrieztos Indonēzijā.

Uz kuģa tobrīd atradušies 65 patvēruma tīkotāji, tostarp bērni un kāda grūtniece. Bēgļi bijuši no Bangladešas, Šrilankas un Mjanmas.

Indonēzijas ārlietu ministrs Retno Marsudi šo gadījumu apspriedis ar Austrālijas vēstnieku Indonēzijā, kurš "apsolīja šo jautājumu apspriest Kanberā". "Ja tā ir patiesība, mēs esam patiesi noraizējušies" paziņojis Marsudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!