Foto: AFP/Scanpix
Kāda 25 gadus veca atraitne no Banda-Ačehas provinces Indonēzijā tikusi grupveida izvarota – viņa pārkāpusi šariāta normas, stājoties ārlaulības dzimumattiecības ar 40 gadus vecu precētu vīrieti.

Kā vēsta izdevums "The Daily Mail", pārītis ar seksu nodarbojies atraitnes mājā, taču tur viņus pieķēruši tikumīgie kaimiņi.

Pieķēruši mīlniekus "nozieguma vietā", astoņi "patruļnieki" vispirms sasēja un piekāva vīrieti, bet pēc tam vairākkārt izvaroja sievieti. Beiguši ņirgāties, viņi abus aplēja ar mēsliem.

Pēc tam tikumības cīnītāji nomocīto atraitni aizveda uz policijas iecirkni, kur pastāstīja, cik ļaunprātīgi šariāta likumus pārkāpusi sieviete, uzdrīkstoties pēc vīra nāves gulēt ar citu vīrieti.

To, ka sieviete izvarota, policisti nesaprata uzreiz, un tieši tāpēc pieciem vīriešiem izdevās no soda izvairīties. Savukārt tiem trijiem, kas tomēr tika aizturēti (viņu vidū arī 13 gadus vecs zēns), tika uzrādītas apsūdzības izvarošanā.

Tomēr pašai cietušai nedienas ar to vis nebeidzās - no šariāta skatpunkta, viņa tāpat tiek uzskatīta par noziedznieci. Par ārlaulības sakaru gan viņai, gan mīlniekam tika piespriesti pa deviņiem sitieniem ar nūju.

Saskaņā ar šariāta normām tiem vīriešiem, kas atraitni izvaroja, arī pienākas analoģisks sods, tomēr viņu lieta tiks izskatīta nevis reliģisko lietu, bet gan krimināltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!