Foto: stock.xchng

Indonēzijas zoodārzā, kur pēdējo dažu gadu laikā nolaidības, bada un sliktas izturēšanās dēļ miruši daudzi dzīvnieki, savā krātiņā atrasts mīklainā nāvē bojā gājis lauva, vēsta laikraksts "The Guardian".

18 mēnešus vecais Āfrikas lauvu tēviņš Surabajas zoodārzā Javas salas austrumos otrdien atrasts nosmacis karājamies metāla trosē. Viņš ir jau astotais šai zoodārzā mirušais dzīvnieks pēdējo desmit mēnešu laikā, norāda "The Guardian".

Zooloģiskā dārza pārstāvis Agus Supangkats skaidro, ka lauva Maikls trosē varētu būt ieķēries nejauši. "Maikls bija nosacīti jauns – viņam bija tikai pusotrs gads. Varētu būt, ka viņš spēlējās un viņa galva kaut kādā veidā iesprūda," viņš pastāstīja laikrakstam "Jakarta Globe".

Tikmēr mežsaimniecības ministrs Zulkifli Hasans ir skeptiski noskaņots pret šādu notikušā skaidrojumu, noraidot, ka tas varēja būt nelaimes gadījums.

"Mēs vēlamies vainīgā arestu. Lauvas nāve, šķiet, ir sarīkota ar nodomu," ministrs atklāja nacionālajai ziņu aģentūrai "Antara". Tikmēr policijas centienus izmeklēt Maikla nāves apstākļus būtiski apgrūtina fakts, ka, likumsargiem ierodoties zoo, beigtais dzīvnieks no trosēm jau bijis atbrīvots.

Surabajas zoo ir celts holandiešu koloniālās varas laikā, tā ir mājvieta aptuveni 3500 dzīvnieku.

Pēdējos dažos gados te ir miruši daudzi dzīvnieki, to skaitā saindētu gaļu apēdis Sumatras tīģeris, kā arī žirafe, kuras vēderā atrasti 18 kilogrami plastmasas iepakojumu, ko būrī sametuši apmeklētāji. 2010. gadā tika lēsts, ka katru mēnesi te priekšlaicīgi mirst aptuveni 25 dzīvnieki.

Tikai divas dienas pirms Maikla nāves ar vēdera problēmām Surabajas zoo miris gnu, informē laikraksts.

Dabas aizstāvji norāda, ka zoodārzā dzīvniekiem nav nodrošināti pietiekami labi dzīves apstākļi, un izsaka bažas par personāla iespējamo saistību ar nelegālu savvaļas zvēru tirdzniecību.

Vietējās aktīvistu grupas brīdina, ka tūristi varētu sākt boikotēt zoo un Surabajas pilsētu par neizdarībām iestādē. Internetā cilvēki var parakstīt petīciju par zoodārza slēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!