Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī kļuvis par interneta jokdaru upuri. Tas noticis pēc tam, kad atklājies, ka viņš ne visai cienījamā veidā centies vairot savu popularitāti Parīzē notikušā "Charlie Hebdo" slaktiņa protesta jeb tā sauktā Francijas solidaritātes gājienā, raksta raidsabiedrība RT.

Sarkozī, kurš arī piedalījās Francijas vēsturē lielākajā gājienā, sākumā atradās vairāks rindas aiz Francijas tagadējā prezidenta Fransuā Olanda un uzaicinātajiem citu valstu pārstāvjiem. Tomēr gājiena laikā viņš pamanījās izspraukties līdz pirmajām rindām un iekļūt preses attēlos visā pasaulē.

Izsmejot Sarkozī centienus par katru cenu nokļūt uzmanības centrā, interneta lietotāji viņu iemontējuši dažādos populāros attēlos, kurus sociālajos tīklos publicē ar mirkļbirku #JeSuisNico. Jau dažas stundas pēc gājiena internetā parādījās attēli, kur viņš redzams Berlīnes mūra krišanas laikā, Džona Kenedija bērēs, kopā ar seriāla "Draugi" varoņiem, kā arī citās raibās kompānijās.


Belle matinée boulot en hommage à l'art de l'incruste avec @Pharaon2Winter #JeSuisNico http://t.co/jcG7Tj0Qs0 pic.twitter.com/ZPA9DG17rZ

— ludomatic (@Citamodul) January 12, 2015

Mouhahahahaha ...#JeSuisNico . pic.twitter.com/CdmoOoHrwF

— Antonia (@_AntoniA_R) January 13, 2015

Jau ziņots, ka svētdien Francijas galvaspilsētā Parīzē gājienā pret terorismu piedalījušies vairāk nekā miljons cilvēku, lai pieminētu islāma teroristu uzbrukumos bojāgājušos 17 cilvēkus, vēsta televīzijas kanāls BFM. Pēc gājiena organizatoru sniegtās informācijas, Parīzes ielās izgāja no 1,3 līdz 1,5 miljoniem cilvēku, bet kopumā visā Francijā manifestācijā piedalījās ap diviem miljoniem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!