Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 48 cilvēki gājuši bojā, kad svētdien viesnīcām un policijas iecirkņiem Kenijas piekrastes pilsētiņā Mpeketoni uzbrukuši islāmistu kaujinieki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukums sācies svētdien vakarā, kad cilvēki televīzijā skatījušies Pasaules kausa futbolā spēli. Aculiecinieki stāsta, ka apšaude ilgusi vairākas stundas un ka vairākas ēkas ir aizdegušās.

Uzbrucēji nolaupījuši autofurgonu un ar to pārvietojušies pa pilsētu, uzbrūkot dažādās vietās. Maskētie kaujinieki metuši sprāgstvielas pa vietējo policijas iecirkni, kur pēc tam nolaupījuši ieročus.

Pēc tam uzbrucēji aizdedzināja vairākas viesnīcas, informē policijas priekšnieks Hamatons Mvaliko. Kaujinieki ir aizbēguši, bet policija dzenas viņiem pakaļ, viņš norāda.

Nav zināms, kas ir uzbrucēji, bet parasti teroraktus Kenijā rīko islāmistu grupējums "al-Shabab" no blakus esošās Somālijas.

Mpeketoni ir pārsvarā kristiešu apdzīvota pilsēta. Tā atrodas netālu no tūristu iecienītās Lamu salas, kuras senā arhitektūra ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!