Plašu ievērību Afganistānā izpelnījies kāds vietējais Kabulas NATO militārās bāzes "Camp Phoenix" vārtu sargs, kurš pazīstams kā "Rembo", liecina vietnē "YouTube" publicēts NATO video.

Vārtu sargs kļuvis slavens pēc incidenta, kura laikā viņš ar kailām rokām apturējis pašnāvnieku spridzinātāju, kurš mēģinājis bāzē iebraukt ar mīnētu automašīnu. Par savu varonību viņš ir saņēmis virkni uzslavu, tai skaitā no amerikāņu aktiera Silvestra Stalones, kurš ir atveidojis populāro asa sižeta filmu varoni Rembo, teikts video aprakstā.

Kungs stāsta, ka šajā pašā vietā strādājis par sargu vēl pirms NATO spēku ienākšanas. Kad ieradušies starptautiskās koalīcijas spēki, karavīri piedāvājuši viņam turpināt darbu, solot iedot arī šaujamieroci. Vīrs, kurš bruņojies ar nazi un vāli, no šautenes atteicies, jo Afganistānā "spriedze var rasties no sīkumiem".

Dienā, kuras datums nav pieminēts, postenim pie bāzes vārtiem tuvojusies automašīna, kuras vadītājs nepildījis rīkojumu apstāties, tāpēc Rembo atrāvis tā durvis un pamanījis, ka no paneļa ārā nāk divi vadi.

Kungs nekavējoties satvēris vadus, kurus autovadītājs centies savienot. Cīniņa laikā Rembo izdevies noslāpēt automašīnu un paziņot otram sargam, ka vadītājs ir pašnāvnieks spridzinātājs. Rembo kolēģis neveiksmīgo spridzinātāju tad izrāvis no automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!