Foto: AFP/Scanpix

Itālija atzīst Sīrijas opozīcijas koalīciju par Sīrijas tautas likumīgu pārstāvi, pirmdien paziņoja Itālijas premjerministrs Mario Monti.

"Mēs asam atzinuši koalīciju, kas apvieno dažādos opozīcijas grupējumus, par Sīrijas tautas likumīgo pārstāvi," žurnālistiem vizītes laikā Kataras galvaspilsētā Dohā teica Monti.

Jau ziņots, ka Sīrijas opozīcijas organizācijas sanāksmē 11.novembrī Kataras galvaspilsētā Dohā parakstīja vienošanos par opozīcijas nacionālās koalīcijas izveidi, lai koordinēti cīnītos pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Pirmdien koalīcija paziņoja, ka tās mītne būs Ēģiptes galvaspilsētā Kairā.

Līdz šim Francija bija vienīgā Rietumvalsts, kas atzinusi Sīrijas opozīcijas koalīciju. To atzinusi arī Turcija un visas sešas Persijas līča sadarbības padomes dalībvalstis - Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Katara, Kuveita, Omāna un Saūda Arābija. Arī Arābu līga atzina jaunizveidoto Sīrijas opozīcijas koalīciju par Sīrijas opozīcijas "likumīgo pārstāvi un galveno sarunu vedēju ar Arābu līgu".

Nemieros Sīrijā pret Asada režīmu, kas sākās pagājušā gada martā, bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 39 tūkstošus, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji, paziņojusi Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!