Foto: AFP/Scanpix
Kāds Itālijas senators bijis spiests atvainoties pēc tam, kad valsts pirmo melnādaino ministri salīdzinājis ar orangutanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzstājoties mītiņā, senators Roberto Kalderoni no pret imigrāciju noskaņotās politiskās kustības Ziemeļu Līga, kritizēja integrācijas ministres Sesilas Kjengi (attēlā) darbu, norādot, ka viņa tikai iedrošina nelegālos imigrantus doties uz Itāliju.

"Man patīk dzīvnieki - lāči un vilki, ko visi pazīst -, bet, kad es redzu Kjenges attēlus, es nevaru nedomāt, pat nesakot, ka viņa tāda ir, par orangutana pazīmēm," sestdien mītiņā Trevizo pilsētā teica politiķis.

Politiķis tāpat uzsvēris, ka Kongo Demokrātiskajā Republikā dzimušajai sievietei vajadzētu būt ministrei savā valstī.

Kalderoni izteicieni izsauca kritiku sociālajos medijos un no citiem politiķiem. Premjerministrs Enriko Leta norādīja, ka komentāri "pārkāpj visas robežas" un apliecināja "pilnīgu solidaritāti un atbalstu Sesilai", ziņo BBC.

Sākumā Kalderoni atvainojās tikai daļēji, norādot, ka viņa vārdi bija daļa no plašākas diskusijas par imigrāciju. Tomēr svētdien vakarā viņš atklāja, ka pats personīgi ir piezvanījis ministrei un atvainojies, informēja ziņu aģentūra ANSA.

Kongo dzimusī ārste Kjengi Itālijā dzīvo kopš 1983. gada. Nesenā skandālā Ziemeļu līga izslēdza no savām rindām vietējo politiķi, kurš sociālajā tīklā "Facebook" ierosināja, kā kādam Kjengi vajadzētu izvarot, lai viņa "saprastu, kā jūtas zvērīgu noziegumu upuri".

Tāpat no partijas izslēgts Ziemeļu līgas Eiroparlamenta loceklis, kurš bija izteicies, ka Kjenge vēlas Itālijā ieviest "cilšu tradīcijas".

Itālija ir mērķis iekļūšanai Eiropā daudziem imigrantiem, kas bēg no nabadzības un konfliktiem Āfrikā. Pēdējos gados desmitiem tūkstoši afrikāņu laivās ir pārcēlušies pāri Vidusjūrai uz Itāliju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!