Otrdien Frncijas Alpos notikušās aviokatastrofas izmeklētāji līdz šim no nelaimes vietā atrastajām cilvēku mirstīgajām atliekām ieguvuši 78 DNS, atsaucoties uz izmeklētāju paziņojumu vēsta raidsabiedrība BBC.

Avarējušā "Germanwings" lidaparāta otrā pilota Andreasa Lubica mirstīgās atliekas vēl nav identificētas.

Izmeklētāji notikuma vietā joprojām turpina gan cilvēku ķermeņa daļu, gan lidaparāta atlūzu meklēšanu.

Marseļas prokurors Bris Robēns norādījis, ka tiek būvēts piebraucamais ceļš, kas ļautu izmeklētājiem piekļūt katastrofas vietai. Šobrīd tur iespējams nokļūt vien, lidojot ar helikopteru, vai ceļu mērojot kājām.

Jau ziņots, ka 24. martā Francijas dienvidaustrumos avarēja lidsabiedrības "Germanwings" pasažieru lidmašīna "Airbus 320". Traģēdijā bojā gāja visi 150 lidmašīnā esošie cilvēki.

Izmeklētāji kā vienu no versijām izskata iespēju, ka lidaparāta otrais pilots - Lubics - apzināti izraisījis nāvējošo aviokatastrofu.

Viņa bijusī draudzene izdevumam "Bild" pastāstījusi, ka pilots vēlējies izdarīt ko tādu, "kas mainīs sistēmu" un "liks ikvienam atcerēties" viņu.

Traģēdijas vietā atrastās lidaparāta "melnās kastes" dati ļāvuši izmeklētājiem secināt, ka avārijas brīdi pilota kabīne atradies vien Lubics. Gaisa kuģa kapteinis centies iekļūt aizslēgtajā kabīnē, taču otrais pilots nav viņu ielaidis.

"Melnās kastes" ierkastā dzirdams, kā pirmais pilots īsi pirms avārijas kliedz: "Dieva dēļ, atver nolādētās durvis!" Ierakstā dzirdami arī pasažieru kliedzieni un skaņa, kas iespējams radusies lidaparāta spārnam saduroties ar kalnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!