Izraēlas karavīri trešdien Rietumkrastā atkārtoti arestēja palestīniešu parlamenta locekli no kustības "Hamas", kurš jūnijā tika atbrīvots pēc četrus gadus ilga cietumsoda izciešanas, vēsta avoti palestīniešu drošības dienestos un aculiecinieki.

Naifs ar Radžubs tika aizturēts naktī, kad karavīri iegāja Duras ciematā uz dienvidiem no Hebronas pilsētas, sacīja avoti.

Izraēlas armija apstiprināja, ka ir arestējusi Radžubu, bet atteicās sniegt komentārus par parlamenta locekļa aizturēšanas iemeslu, kā arī paziņoja, ka viņš ir viens no septiņiem tajā naktī arestētajiem palestīniešiem.

Gazas joslu pārvaldošā islāmistu kustība "Hamas" pieprasa simtiem palestīniešu un kaujinieku vadoņu atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem apmaiņā pret Izraēlas karavīru Giladu Šalitu, kurš tiek turēts slepenā vietā piekrastes anklāvā.

Bijušais palestīniešu reliģijas lietu ministrs Radžubs bija viens no vairāk nekā 60 ievēlētajām "Hamas" amatpersonām, kas tika apcietināti 2006.gada jūnijā pēc kaujinieku uzbrukuma pāri Gazas joslas robežai, kad tika sagūstīts Šalits. Daudzas amatpersonas pēc tam tika atbrīvotas.

Ar Ēģiptes un Vācijas starpniecību rīkotās sarunas par Šalita atbrīvošanu apstājās pagājušajā gadā, kad Izraēla nāca klajā ar piedāvājumu, uz kuru "Hamas" vēl nav oficiāli atbildējis.

Izraēla un "Hamas" viena otru vaino par nespēju panākt vienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!