Gazas joslā valdošā islāmistu kustība "Hamas" neļauj piegādāt aktīvistu vestās palīdzības kravas, kuras Izraēla konfiscēja nedēļas sākumā, kad aizturēja aktīvistu "Brīvības flotili", trešdien paziņoja Izraēlas armija.

Izraēla no aizturētajiem kuģiem piekrāvusi 20 kravas automašīnas ar dažādiem materiāliem, lielākoties medikamentiem, drēbēm, segām un rotaļlietām, taču nevar tās ievest Gazas joslā, žurnālistiem pavēstīja armijas pārstāve Avitala Leibovica.

"Diemžēl šobrīd palestīnieši negrib pieņemt kravu, tāpēc piekrautās kravas automašīnas nevar iebraukt Gazas joslā," viņa sacīja. "Kā mēs saprotam, "Hamas" bloķē šīs humānās palīdzības ievešanu."

"Hamas" valdības preses pārstāvis Tahers an Nunu attiecās sniegt komentārus, taču atzina, ka Gazā nav ievestas piegādes. Viņš piebilda, ka piegāde būtu jāsaskaņo ar Turciju, kas deva lielāko daļu no 10 000 tonnu lielās palīdzības materiālu kravas.

Savukārt "Hamas" sociālo lietu ministrs Ahmads al Kurds žurnālistiem paziņoja, ka jāieved pilnīgi visa palīdzības krava "bez jebkādiem izņēmumiem, lai aktīvistiem nekas nebūtu nozagts. Tas ietver saliekamās mājas, cementu, dzelzi un elektrības ģeneratorus".

Taču Izraēlas armija norāda, ka tā nevar kravas automašīnās neko vairāk iekraut, kamēr tās nav nogādājušais pirmo kravas daļu.

Armija arī paziņoja, ka uz kuģiem nav atrasti ieroči, izņemot nažus, koka nūjas un dzelzs stieņus, kas tika izmantoti pret desantniekiem, kad tie pirmdien izsēdās uz kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!