Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izraēlas prokuratūra gatavojas izdot pareizticīgo baznīcas priesteri Gļebu Grozovski, kurš Krievijā apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos divām meitenēm.

35 gadus vecais Grozovskis strādā arī par padomnieku pazīstamās futbola komandas Sanktpēterburgas "Zeņit" ģenerāldirektoram Maksimam Mitrofanovam.

Krievijas izmeklētāji novembrī izvirzīja Grozovskim oficiālas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos divām deviņus un 12 gadus vecām meitenēm kādas reliģiskas vasaras nometnes laikā Grieķijā.

Viņa meklēšanas laikā tika izdots starptautisks aresta ordenis.

Tāpat policijai ir informācija, ka Grozovskis līdzīga rakstura noziegumus veicis arī Sanktpēterburgas apkārtnē.

Cik ilgi priesteris atrodas Izraēlā, nav zināms.

Izraēlas Tieslietu ministrijas sniegtā informācija liecina, ka Grozovskis ieradās Izraēlā 2013.gada septembrī kā tūrists un pieteicies Izraēlas pilsonībai, bet viņa lūgums tika noraidīts un viņš tika lūgts pamest valsti.

Bet Grozovskis vērsās Augstākajā tiesā pret Iekšlietu ministrijas lēmumu, taču tiesa spriedumu vēl nav pieņēmusi.

Sanktpēterburgā Grozovskis ir pazīstams priesteris. Viņš strādā ar narkotiku atkarīgajiem un alkoholiķiem, koordinē daudzas ar baznīcu saistītas jauniešu programmas un viņam ir savs radio šovs.

Grozovskis novembrī paziņojumā savā tīmekļa vietnē noraidīja visas apsūdzības, paziņojot, ka tobrīd Izraēlā strādā ar narkotiku atkarīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!