Foto: Reuters/Scanpix

Ja pasaule nespēs solidarizēties ar Ukrainu, Krievija var ieņemt ne tikai Kijevu, bet arī jebkuru citu Eiropas pilsētu, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta Petro Porošenko paziņojumu vēsta "Ukrainskaja pravda".

Komentējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdus, ka viņš jau divu nedēļu laikā varētu "ieņemt Kijevu", Porošenko sacījis: "Krievijas armijā ir 1,2 miljoni cilvēku. Pēc šīs loģikas, tāpat kā Kijevu, Krievija var ieņemt Varšavu, Viļņu, Rīgu, Bukaresti. Jebkuru citu pilsētu, ja pasaule nespēs apvienoties savā solidaritātē ar Ukrainu."

Ukrainas prezidents atzīmējis, ka šajā cīņā rēķinās tikai ar saviem spēkiem un nelolo "ilūzijas par NATO dalībvalstu karavīru piedalīšanos konfliktā Ukrainas teritorijā", taču norādījis, ka "mums ārkārtīgi nepieciešama finansu un militārās tehnikas palīdzība".

Jau vēstīts, ka Porošenko intervijā BBC raidījumam "HARDTalk" paziņojis, ka negatavojas novirzīt Ukrainas karaspēku no ieņemtajām pozīcijām.

"Esmu gatavs cīnīties par savu valsti un pat nomirt par to. Es jums varu apliecināt, ka tāpat domā lielākā daļa Ukrainas iedzīvotāju," sacījis Porošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!