Krievijas Izmeklēšanas komiteja trešdien paziņoja, ka Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks ir cīnījies nemiernieku pusē Čečenijas kara laikā.

Komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins sacīja laikrakstam "Rossiskaja gazeta", ka pirmā Čečenijas kara laikā 90. gadu vidū "Arsenijs Jaceņuks karoja pret Krievijas karavīriem".

Bastrikins uzsvēra, ka "izmeklēšanā ir noskaidrots," ka Jaceņuks ir karojis ukraiņu vienību "Argo" un "Viking" sastāvā. Viņš norādīja, ka šīs vienības esot vadījis pērn sadursmēs ar Ukrainas miliciju bojāgājušais Ukrainas labējo spēku līderis Oleksandrs Muzičko.

41 gadu vecais Ukrainas premjerministrs ir noraidījis šīs apsūdzības. "Mēs iesakām Krievijas režīmam veikt Izmeklēšanas komitejas vadītāja Bastrikina psihiatrisko novērtējumu" sociālas saziņas vietnē "Facebook" rakstīja Ukrainas premjera Jaceņuka preses sekretāre Olga Lappo.

Jaceņuka oficiālajā biogrāfijā ir rakstīts, ka 1994. un 1995.gadā viņš strādāja advokātu birojā saistībā ar privatizācijas jautājumiem.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atbalstīja Bastrikina izteikumus, sakot, ka "Izmeklēšanas komiteja strādā pie tā, un šādi paziņojumi nekad nevar būt bez pamata".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!