Foto: AFP/Scanpix

Pēc asiņainā ceturtdienas nakts uzbrukuma Ukrainas armijas bāzei Marupolē, kurā bojā gāja trīs prokrieviskie aktīvisti un aizvien jaunu pozīciju zaudēšanas separātistiem, Ukraina pieņēmusi vairākus radikālus soļus - valstī aizliegta iebraukšana krievu vīriešiem (Krievijas pilsoņiem), bet Dņepropetrovskā izsludināta atlīdzība par katra Krievijas vadītā diversanta, jeb "zaļā cilvēciņa" noķeršanu.

Tāpat ceturtdienas vēlā vakarā Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks aicinājis bruņotās separātistu vienības, kas Ukrainas austrumos sagrābušas vairākas valsts adminstrācijas un milicijas nodaļu ēkas, nolikt ieročus un atbrīvot iestāžu telpas. Jaceņuks arī norādījis, ka nelikumīgo grupējumu "laiks ir iztecējis".

Jau vēstīts, ka kopš nedēļas nogales bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sagrābj valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas un citus objektus, kā arī veido savus kontrolposteņus uz nozīmīgiem ceļiem. Ukraina valdība ir pret šīm grupām pasludinājusi pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!