Foto: AP/Scanpix
Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks piektdien tiekoties ar Ukrainas austrumu reģionu iedzīvotājiem skaidrojis viņiem, ka Ukrainas federalizācija, kuru paģēr Krievija un pieprasa separātiski noskaņotie dumpinieki, var novest pie korumpētu līderu nākšanas pie varas daudzos reģionos.

"Ne visi saprot, ka federalizācija var novest pie tā, ka viena Janukoviča vietā mums būs daudzi mazi janukoviči. Viņi grib mazus janukovičus katrā apgabalā, bet mēs tam nepiekritīsim," Jaceņuka sacīto citē "Ukrainska Pravda".

Vienlaikus viņš tomēr solījis, ka valdība reformēs reģionu pārvaldības sistēmu, piešķirot lielākas pilnvaras reģionu padomēm pašām risināt reģionam svarīgās problēmas un likvidējot apgabalu administrācijas, kuru vadītājus nozīmē Ukrainas prezidents. Tāpat Jaceņuks izteicies, ka Augstākā rada varētu pieņemt arī likumu, kas ļautu noturēt apgabalos vietējos referendumus.

Jaceņuks tiekoties ar dumpīgi noskaņoto Ukrainas austrumu reģionu vadības pārstāvjiem un deputātiem arīdzan mēģinājis viņus pārliecināt, ka centrālā valdība noteikti izpildīs reģionu likumiskās prasības.

"Delfi" jau vairākkārt ziņoja, ka kopš pagājušās nedēļas nogales Ukrainas austrumu reģionos - Doņeckā, Nikolajevā, Harkovā un Luhanskā notiek dažādas separātiski noskaņoto aktīvistu organizētas protesta akcijas, kuru laikā aktīvisti ielaužas apgabalu administrāciju un Ukrainas drošības iestāžu ēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!