Foto: stock.xchng
Japānā pirmdien, 1.septembrī, izplatīts valdības vēstījums "Negaidi kamēr ir par vēlu, lai sāktu domāt par tualetes papīru," vēsta ziņu aģentūra AP.

Japānas valdība un papīra uzņēmumi sākuši kampaņu "Krāsim tualetes papīru!", lai atzīmētu Katastrofu novēršanas dienu, un brīdinātu par iespējamo krīzi, jo teju pusi tualetes papīru Japānā piegādā no zemestrīču apdraudēta rajona.

Amatpersonas norāda, ka cilvēki parasti domā par pārtikas un ūdens rezervēm, taču aizmirst par tādu ikdienā nepieciešamu preci kā tualetes papīrs, tāpēc amatpersonas aicina Japānas iedzīvotājus nodrošināties ar to, kamēr nav par vēlu.

Par papīra izstrādājumiem atbildīgās ministrijas pārstāvis atgādināja, ka salvetes, ko cilvēki mēdz izmantot krīzes situācijās, var aizdambēt podus.

Kampaņas veidotāji piedāvā iegādāties tualetes papīru, kura kopējais garums ir 150 metri un kurš kalpo divreiz ilgāk nekā parastais tualetes papīrs.

Japānas mājsaimniecības papīra industrijas asociācijas priekšsēdētājs norādīja, ka ģimenei ar četriem cilvēkiem mēnesī būtu jāiztiek ar sešiem ruļļiem šāda tualetes papīra. Mēnesī tas izmaksātu četrus dolārus un 40 centus. Viņš arī piebilda, ka šim tualetes papīram ir piecu gadu garantija.

Valdība un nozares amatpersonas uzsver, ka 41% tualetes papīra nāk no reģiona, kur ir 80% iespējamība, ka nākamajos 30 gados notiks spēcīga zemestrīce. Tāpat amatpersonas norādīja, ka šādas katastrofas gadījumā valstij varētu būt mēnesi ilgs tualetes papīra deficīts.

Pēc 2011. gada martā piedzīvotās zemestrīces un cunami tualetes papīrs saskaņā ar valdības katastrofas pārvaldības plānu iekļauts rekomendējamo preču sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!