Foto: Reuters/Scanpix

Par galveno prioritāti pēc oficiālās stāšanās NATO ģenerālsekretāra amatā Jenss Stoltenbergs nosaucis Ukrainas konflikta atrisināšanu, atsaucoties uz Norvēģijas medijiem vēsta "Itar-Tass".

Bijušais norvēģu premjerministrs, kurš 1. oktobrī nomainīs līdzšinējo NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu, atzīmējis Ukrainas jautājuma svarīgumu aliansei.

"Par Ukrainā radušās situācijas nopietnību norāda tas fakts, ka valsts robežu izmainīšanai tiek pielietots militārais spēks. Ukraina ir NATO partneris, turklāt tā robežojas ar alianses dalībvalstīm," paziņojis Stoltenbergs.

Pēc topošā ģenerālsekretāra vārdiem, jaunajā amatā viņam noderēs pieredze, ko viņš guva vairāk nekā astoņu gadu laikā, esot premjerministra amatā valstī, kurai ir robeža ar Krieviju un cieša sadarbība ar to.

"Norvēģijas piemērs kā valstij, kas ir NATO dalībvalsts un modernizē savus bruņotos spēkus, parāda, ka spēks un stingrība ir nepieciešamie apstākļi, lai veicinātu dialogu ar Krieviju. Šeit nav pretrunu. Militārs spēks un pārliecība par valsts drošību, ko sniedz dalība NATO, nepieciešama politiskā dialoga veidošanā," sacījis Stolkenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!