Javas jūrā trešdien atrastas avarējušas Indonēzijas aviosabiedrības "AirAsia" lidmašīnas astes atlūzas, atsaucoties uz meklēšanas un glābšanas darbos iesaistītajām amatpersonām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Lidmašīnas astes daļa ir vieta, kur atrodas nozīmīgā "melnā kaste" ar balss un lidojuma datu ierakstiem, kas varētu izmeklētājiem norādīt uz avārijas iemesliem.

Astes daļas atrašana esot bijis meklēšanas darbos iesaistīto personu galvenais mērķis, sacījusi amatpersona. Viņa žurnālistiem norādījusi, ka astes atlūzas ir pirmā atrastā nozīmīgā lidmašīnas vraka daļa.

Līdz šim meklēšanas darbos ir atrastas 40 avārijā bojā gājušo personu mirstīgās atliekas, taču atbildīgās institūcijas uzskata, ka lielākā daļa no atlikušajiem aviokatastrofā mirušajiem cilvēkiem joprojām atrodas lidmašīnas galvenajā korpusā.

Jau vēstīts, ka "AirAsia" reisa QZ8501 lidmašīna "Airbus" A320-200, kas bija ceļā no Indonēzijas pilsētas Surubajas uz Singapūru, 28. decembrī pazuda no radaru ekrāniem. Lidmašīnā atradušies 155 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!