Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējā drošības situācija Baltijas jūras reģionā ir radījusi līdz šim nepieredzētu sabiedrības atbalstu militāro izdevumu palielināšanai, uzskata Zviedrijas Bruņoto spēku komandieris ģenerālis Sverkers Jēransons.

Latvijas vēstniecības Zviedrijā rīkotajā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniecību vadītāju tikšanās laikā Jēransons vērsa uzmanību, ka līdztekus nacionālo aizsardzības spēju stiprināšanai Zviedrija šobrīd arī aktīvi stiprina militāro sadarbību ar Ziemeļvalstīm un partnerattiecības ar NATO, kā arī paplašina līdzdalību Baltijas jūras reģionā rīkotajās militārajās mācībās.

Kā informēja Ārlietu ministrija, diskusijā ar diplomātiem Jēransons iezīmēja savu redzējumu par Krievijas īstenotajām militārajām aktivitātēm, kuras ar bažām tiek uztvertas ne tikai Baltijas jūras reģionā, bet arī Tālajos Austrumos, kā arī par ES potenciālo pienesumu ātrās reaģēšanas operācijās līdztekus NATO, turpmāko Zviedrijas līdzdalību starptautiskajās operācijās un iekšpolitisko diskusiju par Zviedrijas dalību NATO.

Jau ziņots, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!