Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Krimināltiesa drīz varētu attiekties no prasības nogalinātā Lībijas līdera Muamara Kadafi dēla Seifa al Islāma izdošanu Hāgas starptautiskajai tiesai, trešdien vēst raidsabiedrība BBC.

BBC rīcībā esošās ziņas liecina, ka Kadafi dēlu varētu tomēr tiesāt Lībijā, taču Starptautiskās Krimināltiesas vadībā.

Strīdi par to, kādas tiesas priekšā Seifam Islāmam būtu jāstājas ilgst jau kopš 2011.gada novembra, kad Kadafi dēls tika notverts. Starptautiskā Krimināltiesa viņam jau ir izvirzījusi apsūdzības noziegumos pret cilvēci.

Savukārt tagad Lībijas Tieslietu ministrijas pārstāvji ir paziņojuši, ka viņiem ir gandrīz izdevies panākt, ka Kadafi dēlu tiesās Lībijā, taču Starptautiskās Krimināltiesas uzraudzībā.

Taču, kā vēsta BBC pārstāvis Tripolē, līdz galīgās vienošanās noslēgšanai jāgaida vēl pāris mēneši. Plānots, ka Starptautiskās Krimināltiesas galvenais prokurors Luiss Moreno-Okampo šīs nedēļas baigās varētu apciemot Lībiju, lai apspriestu Kadafi dēla tiesāšanu.

Jau vēstīts, ka pērn septembrī Hāgas tiesa pēc Interpola pieprasījuma izsniedza Seifa al Islama aresta orderi, kurus arī apsūdz noziegumos pret cilvēci.

Viņu notvēra vienā no Misratas piepilsētām.

Kadafi gāja bojā apšaudē starp viņam uzticīgajiem kaujiniekiem un pagaidu valdības spēkiem . Kadafi tika sagūstīts savā dzimtajā pilsētā Sirtē un tik vests uz Misratas pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!