Foto: AP/Scanpix
Suņa uzbrukumu piedzīvojis kaķis, kurš jau 16 gadus ir nelielas Aļaskas štata pilsētiņas mērs, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Par Stabsu sauktais kaķis (attēlā), kurš ir Talkītnas pilsētiņas goda mērs, pēc suņa uzbrukuma pārcietis trīs stundas ilgu operāciju. Uzbrucējs traumējis kaķa sānu, plaušas un krūšu kaulu.

Pilsētiņā iemīļotā kaķa profilā sociālajā tīklā "Facebook" ierakstīts joks, ka turpmāk mēram būtu nepieciešama Slepenā dienesta aizsardzība.

"Kamēr nav iespējams noskaidrot, vai uzbrukums man bija politiski motivēts, es ceru, ka valdība nopietni apsvērs iespēju nodrošināt man Slepenā dienesta aizsardzību, lai palīdzētu nosargāt manas astoņas atlikušās dzīvības," raidsabiedrība citē sociālā tīkla ierakstu.

"Esmu pateicīgs par iespēju turpināt vadīt Talkītnas pilsētu pretī gaišākai nākotnei," vēsta ieraksts.

Kaķa īpašniece – vietējā veikalniece Lauri Steka par uzbrukumu plānojot ziņot policijai. "Sunim ir jāaiziet," uzskata sieviete.

Jau vēstīts, ka bezastaino Stabsu 1997. gadā atrada kastē kopā ar citiem kaķēniem. Par pilsētas mēru viņš kļuva, kad aptuveni 800 vietējiem iedzīvotājiem neiepatikās neviens kandidāts pilsētas galvas vēlēšanās un cilvēki tika iedrošināti biļetenos rakstīt kaķa vārdu.

Lai gan Stabss ieņem tikai goda mēra amatu, viņš ir iemantojis nacionāla mēroga slavu un veicina tūristu pieplūdumu Talkītnai, norāda "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!