Foto: Reuters/Scanpix
Kanāda paplašinājusi sankcijas, kas Krievijai noteiktas par Ukrainas suverenitātes pārkāpšanu.

Sankciju sarakstam sestdien pievienoti vēl 11 personu vārdi, kā arī kāds Krimas naftas uzņēmums.

"Krievijas īstenotā nelikumīgā Krimas pussalas okupācija un provokatīvā militārā rīcība joprojām ir nopietns satraukums starptautiskajai sabiedrībai," teikts Kanādas premjerministra Stīvena Hārpera izplatītajā paziņojumā. "Šodien [sestdien] izziņotie pasākumi pret Krievijas un Ukrainas amatpersonām un kādu uzņēmumu, kas sekmējis Ukrainas suverenitātes un teritoriālās suverenitātes pārkāpšanu, turpinās pastiprināt ekonomisko spiedienu pret tiem, kuri ir atbildīgi par krīzi Ukrainā."

Sankcijas sestdien vērstas pret Krimas uzņēmumu "Feodosia Enterprise".

Vienlaikus Kanāda apliecināja atbalstu Ukrainas prezidenta Petro Porošenko izziņotajam miera plānam.

LETA jau ziņoja, ka Francija, Vācija un ASV piedraudējušas Krievijai ar jaunām sankcijām, ja tā nespers "tūlītējus soļus", lai apturētu vardarbību Ukrainas austrumos.

Francijas prezidents Fransuā Olands, Vācijas kanclere Angela Merkele un ASV līderis Baraks Obama piektdien telefonsarunā vienojušies vērst pret Krieviju papildus sankcijas, ja Kremlis neatvilks savu karaspēku no Ukrainas robežas un necentīsies pārliecināt prokrieviskos separātistus un krievu algotņus Ukrainas austrumos nolikt ieročus.

"Viņi vienojās, ka gadījumā, ja Krievija nespers tūlītējus, konkrētus soļus, lai deeskalētu situāciju Austrumukrainā, Savienotās Valstis un Eiropas Savienība saskaņos papildus soļus, lai liktu Krievijai [par to] samaksāt," teikts Baltā nama izplatītajā paziņojumā presei.

Vienlaikus Rietumu lielvalstu līderi atzinīgi novērtējuši Ukrainas prezidenta 14 punktu miera plānu un viņa lēmumu izsludināt vienpusēju uguns pārtraukšanu.

Tajā pašā laikā prokrievisko separātistu pašpasludinātās tā dēvētās Luganskas tautas republikas vadonis Valērijs Bolotovs jau noraidījis Kijevas piedāvāto uguns pārtraukšanu.

"Neviens nenoliks savus ieročus, kamēr no mūsu zemes netiks pilnībā izvests [Ukrainas] karaspēks," paziņojis Bolotovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!