Foto: stock.xchng

Kanādas policijai izdevies izjaukt vairāku personu plānus Valentīndienā sarīkot apšaudi Helifeksas pilsētā, Nova Skotijas provincē, Kanādā, sestdien vēsta ārvalstu mediji.

Pierādījumi liecinot, ka uzbrukumu plānojuši 19 gadus vecs vīrietis un 23 gadus veca sieviete. Zināms, ka iesaistīti vēl divi 17 un 20 gadus veci vīrieši, taču kāda tieši bijusi viņu loma pagaidām nav noskaidrots, atsaucoties uz Kanādas policijas paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Policijas rīcībā nonākusi informācija, ka sievietei un 19 gadus vecajam vīrietim bijusi pieeja šaujamieročiem un plāns tos likt lietā 14.februārī kādā publiskā vietā Helifeksā. Tāpat zināms, ka pēc šaušanas abi plānojuši nonāvēties arī paši.

Policijas ziņojumā nav atklāts iespējamais rīcības motīvs, taču norādīts, ka tas netiek klasificēts kā terorakts.

"Es to klasificētu kā indivīdu grupu, kurai ir savi uzskati, un kas bija gatava veikt uzbrukumu pilsoņiem, taču izmeklēšanas rezultātos nav nekā tāda, lai klasificētu to kā teroraktu," pavēstījis policijas pārstāvis Braiens Brennāns.

19 gadus vecais vīrietis tika atrasts miris, savukārt 20 gadus vecais vīrietis un 23 gadus vecā sieviete arestēti Helifeksas lidostā. 17 gadus vecais vīrietis arestēts citviet, informēja policija.

"Mēs uzskatām, ka esam aizturējuši visas lietā iesaistītās personas un novērsuši draudus. Mēs nemeklējam citus aizdomās turamos," teikts policijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!