Foto: Reuters/Scanpix
Ukraiņu māksliniece Darja Marčenko izmanto Austrumukrainā izšauto patronu čaulītes, lai radītu mākslas darbus, vēsta portāls "Ukraine Today".

No 5000 čaulīšu ir radīts portrets ar nosaukumu "Kara seja" ("Face of War").

Foto: Reuters/Scanpix

"Man kara seja ir Vladimirs Vladimirovičs Putins, jo viņš dod šos rīkojumus un melus. Ar šī attēla palīdzību es vēlos parādīt, ka jebkurā gadījumā visi visu redz, un parādīt ne tikai viņam, bet arī visai sabiedrībai, ka karš nozīmē dzīvības," stāsta māksliniece.

Sieviete savu mākslas pieeju sauc par filozofisko simbolismu, kur katram elementam ir sava apslēptā nozīme. Viņas darbos čaulītes simbolizē brutāli pārtrauktās cilvēku dzīvības, raksta aģentūra "Reuters".

Čaulītes savāktas no Ukrainas austrumu un dienvidaustrumu pilsētiņām, kur piedzīvotas smagākās kaujas ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem.

Foto: Reuters/Scanpix

Portretā izmantoti astoņi dažādi čaulīšu veidi. "Kara seja" ir pirmais no iecerētās piecu mākslas darbu sērijas, kurā būs arī objekti ar nosaukumu "Kara smadzenes", "Kara sirds", "Kara gars". Tajos tiks izmantotas bumbu, granātu, "Grad" šāviņu un citu Ukrainā pielietotu ieroču daļas.

Kijevā dzimusī Marčenko iepriekš ir strādājusi ar 3D grafisko modelēšanu un 3D optiskajām ilūzijām, raksta "Ukraine Today".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!