Foto: AFP/Scanpix
ASV sava karaspēka uzturēšanai Afganistānā ik gadu tērē aptuveni 100 miljardus dolāru (aptuveni 50 miljardus latu), svētdien 47.Minhenes drošības konferencē paziņojis Afganistānas prezidents Hamīds Karzai, ziņo ārvalstu masu mediji.

Savukārt savu spēku uzturēšanai Afganistāna tērē aptuveni astoņus miljardus dolāru (aptuveni četrus miljardus latu) gadā. Karzai norādījis, ka, pateicoties afgāņu spēku un starptautiskā kontingenta pūliņiem, izdodas veiksmīgi pretoties "Al Qaeda" grupējumam, tomēr viņš atzina, ka līdz pilnīgai uzvarai pār separātistiem vēl ir tālu, ziņo telekanāls "Vesti".

Karzai uzsvēra, ka Afganistāna ir viena no nabadzīgākajām pasaules valstīm un tai nepieciešamas investīcijas, kas afgāņiem kļūs par stimulu mierīgai un cienīgai dzīvei. "Mēs arī lūdzam palīdzību mūsdienīgi izglītoto valsts darbinieku sagatavošanā," piebilda Afganistānas līderis.

Viņš pauda pārliecību, ka, ar investīcijām un prasmīgu valsts pārvaldi Afganistāna, pateicoties savam ģeogrāfiskajam stāvoklim, var kļūt par vienu no lielajiem reģionālajiem transporta centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!