Francijas Alpu kalnos avarējušās "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics (attēlā) nelaidis pilota kabīnē iepriekš izgājušo pilotu un, iespējams, apzināti ietriecis lidmašīnu kalnā, ziņo izmeklētāji.

Kapteinis, kura vārds netiek atklāts, bija pieredzējis, starp 30 un 40 gadus vecs, gaisā pavadījis vairak nekā 10 000 stundas un kompānijā "Lufthansa" strādājis aptuveni 10 gadus. Tikmēr Lubics bijis vien 28 gadus vecs un uzņēmumā strādāja nepilnus divus gadus.

Prokurors Briss Robins medijiem norādīja, ka "Germanwings" lidmašīnas "Airbus 320" otrais pilots atteicies ielaist kapteini kabīnē, kad viņš pēc iziešanas vēlējies tajā atgriezties.

Otrais pilots bijis ieslēdzies kabīnē. Kā liecina melnās kastes ieraksti, līdz pat avārijas brīdim otrais pilots bijis dzīvs un elpojis "normāli". Noskaidrotie apstākļi vedina domāt, ka otrais pilots aviokatastrofu izraisījis apzināti.

Visticamākais scenārijs notikušajam pēc izmeklētāju domām varētu būt tāds - gaisa kuģa kapteinis gājis uz tualeti, palūdzot vadību pārņemt otrajam pilotam, bet viņš, visticamāk, labprātīgi samazinājis lidmašīnas augstumu. Pēcāk dzirdams, kā pilots klauvē, bet no kabīnes viņam neviens neatbild. Dzirdams, kā viņš gan klauvē, gan mēģina uzlauzt durvis, taču neveiksmīgi.

Vēstīts, ka "Airbus 320" avārijā Francijas Alpos otrdien bojā gāja 150 pasažieri.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten 10.47 (pulksten 11.47 pēc Latvijas laika) raidījusi trauksmes signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!