Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prokrieviskie kaujinieki pirmdien ar mīnmetējiem apšauda pretterorisma operācijas spēku pozīcijas piekrastes pilsētas Mariuples nomalēs, atsaucoties uz Mariupoles aizsardzības štāba paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Pašlaik ar mīnmetējiem apšauda blokposteņus pie Talakovkas, Sartanas ciemiem un "Vostočnij" mikrorajonā," teikts paziņojumā.

"Ukrainas bruņotie spēki dod pienācīgu pretsparu. Situācija tiek kontrolēta. Draudu Mariupolei nav," ziņo pilsētas aizsardzības štābs.

Šāvienu trokšņi dzirdami pilsētas Iļičevskas rajonā, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, ziņo "0629.com.ua". Talakovkas ciema iedzīvotāji stāsta par melniem dūmiem, kas paceļas debesīs.

"Mājām ļoti stipri dreb sienas, spēcīgāk, nekā bija iepriekšējās reizēs, mēs esam spiesti slēpties pagrabos," pastāstījis kāds ciema iedzīvotājs. Karavīri informē, ka Talakovkā pie viena no blokposteņiem notiek kauja un strādā smagā artilērija.

Tāpat pienākušas ziņas, ka tiek apšaudīts blokpostenis "Vostočnij" mikrorajonā, kā arī šāvieni dzirdēti pie Doņeckas šosejas.

Azovas jūras piekrastes pilsēta Mariupole atrodas Ukrainas spēku kontrolē, taču pastāv bažas, ka Maskavas atbalstītie kaujinieki un Krievijas karavīri varētu mēģināt ieņemt šo apdzīvoto vietu, lai kontrolētu šoseju, kas no Krievijas iet tālāk uz Krimu un ceļu uz Doņecku.

Pārņemt savā kontrolē valsts un drošības iestāžu ēkas prokrieviskie kaujinieki sāka aprīlī, kad Krievija jau bija okupējusi un anektējusi Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!