Prokrievisko kaujinieku apšaudes un izlūkošanas-diversiju darbība Donbasā par spīti spēkā esošajam pamieram kļūst arvien intensīvāka, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Krievijas teroristiskie karavīri turpina aktīvu darbošanos konflikta zonā, pastiprinot Ukrainas karavīru pozīciju apšaudīšanas intensitāti un aktivizējot savu izlūkošanas-diversiju grupu darbību," norāda Timčuks.

Novērojama ienaidnieka spēku koncentrēšanās pie Lisičanskas un Debaļceves, kur tiek pārvietoti ieroči, tehnika un karavīri, norāda Timčuks.

"Īpaši saspringta situācija saglabājas Doņeckā, kur Ukrainas karavīru pozīcijas lidostas teritorijā tiek apšaudītas gandrīz bez pārtraukumiem," uzsver eksperts. Lidosta tiek apšaudīta no vairākām pusēm, tiek izmantoti mīnmetēji, artilērija un "Grad" raķetes.

Tāpat "Krievijas teroristiskie karavīri" apšauda civilos objektus, tai skaitā dzīvojamās mājas, piebilst Timčuks.

Vēstīts, ka sarunās Minskā 5. septembrī starp Kijevu un separātistu pārstāvjiem parakstīta vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos. Viens no vienošanās punktiem paredz karagūstekņu apmaiņu.

Par spīti noslēgtajam pamieram no Ukrainas austrumiem tomēr pienāk ziņas par apšaudēm. Tāpat ziņots, ka promaskaviskie spēki pamiera laikā sagrābuši jaunas teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!