Foto: AFP/Scanpix

Vismaz trīs cilvēki otrdien nogalināti un 12 ievainoti kaujinieku uzbrukumā ārzemnieku iecienītajai "Corinthia" viesnīcai Lībijas galvaspilsētā Tripolē, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairāki uzbrucēji atklājuši uguni viesnīcas uzņemšanas zonā, bet ārpusē pie ēkas eksplodējis automašīnā ievietots spridzeklis. Neapstiprinātas ziņas liecina, ka daži uzbrucēji sevi uzspridzinājuši un ka starp bojāgājušajiem ir ārzemnieki.

Precīzs uzbrucēju skaits nav zināms. Dažādi avoti ziņo par trim līdz pieciem kaujiniekiem. Tikmēr kāds avots drošības struktūrās BBC atklājis, ka viens no uzbrucējiem ir aizturēts.

Tāpat atšķiras izskanējusī informācija par bojāgājušo skaitu. Amatpersonas sākotnēji ziņoja par eksplozijā nogalinātiem trīs apsargiem. Taču vietējā televīzija vēlāk ziņojusi par astoņiem upuriem, no kuriem pieci ir ārzemnieki.

Kādā ar teroristu grupu "Islāma valsts" saistītā "Twitter" kontā paziņots, ka uzbrukumu organizējis šis grupējums. Tomēr šīs ziņas pagaidām nav pārbaudāmas.

Viesnīcā atrodas vairāku ārvalstu kompāniju pagaidu biroji, informē BBC korespondents. Uzbrukuma brīdī ēka bijusi gandrīz tukša, kāds darbinieks atklāja aģentūrai AP. Savukārt BBC no sava avota uzzināja, ka viesnīca jau pirms dažām dienām saņēmusi draudus.

"Corinthia" viesnīcu ir iecienījuši ārvalstu diplomāti un amatpersonas. Te izvietojusies arī ANO atbalsta misija Lībijā.

Lībijā nestabila situācija saglabājas kopš 2011. gada, kad tika gāzts ilgi valdījušais līderis Muamars Kadafi. Dažādi militārie grupējumi kontrolē valsts teritorijas. Vārgā centrālā vara ir bāzēta Tripolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!