Foto: Ekrānuzņēmums no "Obozrevatel"

Kāds Krievijas pilsētas Čeboksari iedzīvotājs, kurš devies karot uz Ukrainu, internetā palielījies ar krūzīti, kuras apakšpusi rotā uzraksts "Malaysia Airlines", vēsta portāls "Obozrevatel.com".

"Trofeja no Malaizijas," savā profilā sociālajā tīklā "VKontakte" ierakstījis čeboksarietis Sergejs Daņilovs. Iepriekš viņš internetā izvietojis fotogrāfijas, kurās redzams ar ieroci rokās, norāda portāls.

"Obozrevatel" publikāciju un fotogrāfijas var apskatīt šeit.

Domājams, ka krūzīte varētu būt atrasta 17. jūlijā virs Ukrainas notriektās Malaizijas lidsabiedrības "Malaysia Airline" reisa MH17 Amsterdama - Kualalumpura lidmašīnas katastrofas vietā Ukrainā.

Jūlijā interneta lietotājus šokēja kāda jauna sieviete no Ukrainas pilsētas Torezas, kura sociālajā tīklā "Instagram" lepojās ar skropstu tušu no avarējušās lidmašīnas.

"Tuša no Amsterdamas, bet, precīzāk, no lauka," bildes komentēja jaunā sieviete, kas pati sevi raksturoja kā "separātisti", kuru "kaitina un šķebina viss ukrainiskais". Komentāros jauniete norāda, ka tušu viņai iedevis kāds "pazīstams marodieris".

"Malaysia Airlines" reisa Amsterdama  - Kualalumpura MH17 lidmašīnu "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja 17. jūlijā notrieca ar raķeti no promaskavisko kaujinieku kontrolētās teritorijas. Lidaparāts nokrita netālu no Torezas, visi pasažieru un apkalpes locekļi gāja bojā.

Kaujinieki un Kremlis, kurš tiek uzskatīts par ieroču, tai skaitā lidmašīnu notriekušās pretgaisa aizsardzības sistēmas piegādātāju separātistiem, saņēma plašu starptautisku kritiku par katastrofas izmeklēšanas kavēšanu un avārijas vietas pienācīgu neapsargāšanu. Medijos izskanējušas šokējošas ziņas par marodierismu lidmašīnas nokrišanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!