Foto: Reuters/Scanpix

Prokrievisko kaujinieku gūstā Austrumukrainā joprojām atrodas aptuveni 700 Ukrainas karavīru, bet vēl 1700 cilvēkus meklē viņu tuvinieki, vēsta aģentūra UNIAN.

"Patiešām, tagad pēc mūsu aprēķiniem, balstoties uz sarakstiem, gūstā ir palikuši aptuveni 700 Bruņotajos spēkos dienējošo. Šai skaitā ietilps Ukrainas Bruņoto spēku, Nacionālās gvardes un daži pašaizsardzības pārstāvji," telekanāla ICTV ēterā paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) Galvenās izmeklēšanas pārvaldes vadītājs Vasilijs Vovks.

Tikmēr UDD turpina saņemt iesniegumus par bezvēsts pazudušiem cilvēkiem, viņš papildina. Tādu iesniegumu skaits sasniedz jau 1700, bet nav pat informācijas par šo personu pazušanas vietu, norāda Vovks.

Pārrunas par Ukrainas karavīru atbrīvošanu no gūsta turpinās, informē Vovks.

Pirmdien Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome paziņoja, ka no kaujinieku gūsta kopumā ir atbrīvotas aptuveni 1200 personas - gan karavīri, gan civilpersonas.

Vēstīts, ka 5. septembrī Minskā noslēgts pamiers vairākus mēnešus ilgstošajās Ukrainas spēku un Maskavas atbalstīto kaujinieku cīņās Austrumukrainā. Tā nosacījumi paredz gūstekņu apmaiņu.

Tikmēr pats pamiers ir nosacīts, jo visu šo laiku Ukrainā turpinās apšaudes. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!