Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons trešdien paziņojis, ka sarunās ar Eiropas Savienības (ES) partneriem vēlas nodrošināt Lielbritānijai "labāko no abām pasaulēm", turpinot "kārtot lietas pa savam" reformētā ES.

Kamerons cenšas panākt Lielbritānijas dalības ES nosacījumu maiņu, pirms notiek līdz 2017. gada beigām paredzētais referendums par palikšanu vai izstāšanos no bloka.

"Ticiet man, es nejūtu romantisku pieķeršanos Eiropas Savienībai un tās institūcijām," noslēguma runā Konservatīvās partijas ikgadējā konferencē paziņoja Kamerons.

"Tādēļ es smagi cīnīšos šajās sarunās, lai mēs dabūtu labāku vienošanos un labāko no abām pasaulēm," sacīja Kamerons.

Britu premjers pagājušajā mēnesī sāka otro sarunu raundu ar citiem ES līderiem par reformām blokā pirms plānotā referenduma par Apvienotās Karalistes turpmāko dalību ES.

Kamerons uzsvēra četras jomas, kurās Lielbritānija vēlas reformas, - konkurētspēja, suverenitāte, sociālā drošība un ekonomikas pārvalde.

Premjeram piektdien paredzēta tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merekeli, un ES reformas, domājams, būs viens no galvenajiem jautājumiem sarunās.

Kamerons trešdien paziņoja, ka Lielbritānija vienmēr risina problēmas, ja tādas rodas, un kārto lietas savā veidā.

"Tā mēs paturējām savus robežkontroles punktus, kad citi nolēma savējos nojaukt. Tā mēs paturējām mārciņu, kad citi metās iekšā eiro," sacīja Kamerons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!