Bijusī Ņujorkas štata senatore un ASV pirmā lēdija Hilarija Klintone, ceturtdien sākot pildīt valsts sekretāres pienākumus, solīja jaunu laikmetu Savienoto Valstu diplomātijā.

Klintonei ierodoties departamentā uz savu pirmo pilno darba dienu, viņu ar gavilēm sagaidīja kāds tūkstotis darbinieku.

"Es darīšu visu, ko spēju, lai padarītu to pārpārēm skaidru, ka spēcīga diplomātija un efektīva attīstība ir labākie ilgtermiņa līdzekļi drošai Amerikas nākotnei," sacīja Klintone. "Es no sirds ticu, ka šis ir jauns laikmets Amerikai."

Ceturtdien arī prezidents Baraks Obama un viceprezidents Džo Baidens uzrunās departamenta darbiniekus par nākotnē risināmām starptautiskās politikas problēmām, starp kurām ir Irānas un Ziemeļkorejas kodolprogrammas, kā arī arābu-Izraēlas konflikts.

Jaunajā darba kabinetā Klintonei apsveikuma un ieteikumu vēstuli atstājusi viņas priekšgājēja Kondolīza Raisa, kas pati izpelnījusies padoto kritiku, ka nav darījusi pietiekami, lai nodrošinātu finansējuma palielināšanu diplomātiem.

Nākotnē gaidāmi sarežģīti laiki, uzrunājot darbiniekus, sacīja Klintone.

"Nebūs viegli. Es negribētu, ka šo ārkārtīgi silto sagaidīšanu kāds atstātu, domājot - "tad nu labi, būs lieliski"," brīdināja Klintone, uzsverot, ka "būs grūti".

Neraugoties uz republikāņu bažām, kā viņas darbu ietekmēs viņas laulātā drauga, bijušā prezidenta Bila Klintona, finanšu piesaistīšanas aktivitātes, Senāts Hilariju trešdien apstiprināja valsts sekretāres amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!