Igaunijas drošības policijas darbinieks Estons Kohvers, kuram Krievijā ir piespriests 15 gadu cietumsods par spiegošanu, uzreiz pēc nonākšanas Krievijas cietumā vienojās ar Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD), pirmdien apgalvoja viņa bijušais advokāts Marks Feigins.

Maskavas advokāts Feigins pirmdien paziņoja Igaunijas laikrakstam "Postimees", ka šīs vienošanās dēļ viņš un kolēģis Nikolajs Polozovs bijuši spiesti atteikties no Kohvera aizstāvēšanas.

"Es redzēju dokumentus. Kā gan citādi es varētu to apgalvot. Es taču kādu laiku biju viņa advokāts," sacīja Feigins.

Advokāts sacīja, ka nevēlas publiskot šīs vienošanās detaļas un sīkāk izteikties par Kohvera atzīšanos.

"Es negribētu vairāk runāt. Šī lieta ir saistīta ar Igaunijas valdību, labāk būtu tai adresēt visus jautājumus. Es negribētu nodarīt kaitējumu jūsu valdības, kura aizstāv savu pilsoni, pozīcijai," teica bijušais Kohvera advokāts.

Jau ziņots, ka Pleskavas apgabala tiesa Krievijā 19. augustā piesprieda Kohveram 15 gadu cietumsodu par spiegošanu. Kohvers tika atzīts par vainīgu arī ieroča kontrabandā.

Kohveram tika piespriests 15 gadu cietumsods stingra režīma kolonijā, kas jāizcieš Krievijas teritorijā. Tiesa viņam piesprieda arī naudas sodu 100 tūkstošu rubļu (1375 eiro) apmērā.

Kohveru aizturēja 2014.gada 5.septembrī uz Igaunijas un Krievijas robežas. Krievijas puse apgalvo, ka viņš atradies Krievijas robežas pusē ar ieroci un lielu naudas summu, bet Igaunijas puse paziņojusi, ka viņu nolaupīja no Igaunijas teritorijas.

Kohveram tika izvirzītas apsūdzības spiegošanā un ieroča kontrabandā, kā arī nelikumīgā robežas šķērsošanā. Pēc aizturēšanas viņš atradās apcietinājumā - sākotnēji Maskavā, bet vēlāk Pleskavā, kur notika prāva.

Kohvera prāva Pleskavas apgabala tiesā sākās jūnijā un notika aiz slēgtām durvīm. Vēlāk lieta tika atdota atpakaļ Krievijas Ģenerālprokuratūrai, "lai novērstu šķēršļus tās izskatīšanai tiesā", un 13.jūlijā tiesa to atsāka izskatīt.

Kohvers pēdējā vārdā tiesā savu vainu neatzina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!