Foto: Kadrs no video

Kāds Somijas tūrists pamanījis vienā no Sanktpēterburgas veikaliem Ņevas prospektā neparastu šokolādi "2015. gada Krievijas karte", uz kuras iepakojuma kā Krievijas "potenciālās" teritorijas iekrāsota Baltija, Somija, Āzija un Aļaska.

Ceļotājs somu laikrakstam "Ilta-Sanomat" norādīja, ka veikalā bija daudzas dažāda veida šokolādes, taču pārējās bija "parastas". Pēc viņa domām, tik zināmā vietā pārdot šāda veida šokolādi ir "provokācija".

Savukārt uz šokolādes etiķetes ir norādīts, ka "attēlam neatbilst faktiskai kartei. Attēlam ir ilustratīva nozīme". Uz tās ir piebilde, ka "Kompānija "ShokoBox" ciena visu pilsoņu nacionālās jūtas un netiecas tās apvainot. "Shokobox" ir par brāļu tautu mieru un labklājību".

Portāls "fontanka.fi" norāda, ka pārdošanā tiek piedāvāti arī "saldumi opozicionāriem", piemēram, komplekts ar mazajām šokolādēm, uz kurām ir attēloti iespējamie valsts budžeta līdzekļu iztērēšanas varianti. Starp saldumiem esot atrodama arī šokolāde ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina portretu, kas veidots no rūgtās un baltās šokolādes ar nedaudz pievienotu augļu sulu.

Šā gada jūnijā raidsabiedrība BBC vēstīja par Novosibirskas konditorejas veidotajām konfektēm ar nosaukumu "Krima. Pamēģini atņemt!". Pārdošanā tās parādījās jau martā, neilgi pēc referenduma rīkošanas Krimā. Pēc uzņēmuma direktora sacītā, šīs konfektes netiek pārdotas labāk par citām un neieņemot pat vidējas pārdošanas pozīcijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!