Foto: Shutterstock

Konfiscētā marihuāna, kas lielos daudzumos uzkrājas Spānijas policijas iecirkņos, apdullina policistus un liek viņiem justies tā, it kā viņi būtu smēķējuši ko nelegālu, ceturtdien paziņojusi policistu arodbiedrība.

Sevišķi aktuāla šī problēma ir lauku apvidos, kur policijai ir nelieli iecirkņi, bet plaša pārraugāmā teritorija, kur vasarās bieži tiek konfiscēta marihuāna, norādīja Katalonijas policijas arodbiedrība USPAC.

Ulotā - pilsētā ar 34 000 iedzīvotāju - policijas iecirknī garāžā glabājas 300 līdz 4000 marihuānas kaņepju, bet citos iecirkņos marihuāna tiek glabāta pazemes autostāvvietās vai pat birojos, sacīja USPAC preses pārstāvis.

Policijas iecirkņiem ir jāuzglabā konfiscētā marihuāna, līdz no tiesas tiek saņemts orderis tās iznīcināšanai. Nereti uz orderi jāgaida vairāk nekā 30 dienas.

Marihuānas smaka iecirkņos ir tik spēcīga, ka policisti jūtas apreibuši.

"Smaka ir neciešama. Bijuši gadījumi, kad policistiem nācies doties prom pirms maiņas beigām, jo viņiem sāp galva un viņi jūtas apreibuši," norādīja USPAC preses pārstāvis.

"Iedomājieties, kādu priekšstatu tas rada, kad cilvēki ierodas iesniegt sūdzību par zādzību un sastop šādu smaku," viņš piebilda.

Lai atrisinātu problēmu, arodbiedrība vēlas, lai valdība apgādā policijas iecirkņus ar hermētiski noslēdzamiem konteineriem, kuros marihuānu varētu glabāt ārpus policijas ēkām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!