Foto: EPA/LETA

Propagandas kampaņa, ko Krievija izvērsusi Eiropā, apdraud kā ASV NATO sabiedrotos, tā arī tiešā veidā Savienoto Valstu nacionālo drošību, trešdien paziņoja ASV Kongresa Pārstāvju palātas ārlietu komitejas priekšsēdētājs Eds Roiss.

"Krievijas propagandai ir potenciāls destabilizēt NATO dalībvalstis, ietekmējot mūsu saistības drošības garantēšanas jomā. Šī Krievijas kampaņa, kuru raksturo arī kā "informatīvo militarizāciju", nopietni apdraud ASV drošību," komitejas sēdē sacīja tās priekšsēdētājs.

Krievija ir izveidojusi īstu informācijas armiju televīzijā, radio un presē visā Eiropā, norādīja kongresmenis. Daži mediji saņem konkrētas rekomendācijas no Kremļa, lai "aizēnotu patiesību, izplatot konspirācijas teorijas, ka Centrālā izlūkošanas pārvalde ir atbildīga par visiem negadījumiem, sākot no 11.septembra terorakta un Malaizijas reisa MH17 boeinga notriekšanas virs Ukrainas. Citiem vienkārši tiek "pārmaksāts par Rietumu demonizāciju", tajā pat laikā patiesie mediji tiek atstumti malā.

Roiss atgādināja, ka Kongress pērn pieņēmis likumus, ar kuriem tiek palielināts finansējums amerikāņu masu medijiem, un tam vajadzētu sekmēt ASV cīņu pret Kremļa propagandu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!