Foto: AFP/Scanpix

Krievijas ieroču un bruņutehnikas piegādes kaujiniekiem Ukrainas austrumos vairs nav pieņēmums, bet pierādīts fakts, atsaucoties uz Lielbritānijas Eiropas lietu ministra Deivida Lidingtona rakstīto laikrakstā "Evropeiskaja pravda", vēsta "Ukrainskaja pravda".

"Kremlis uz Ukrainu ir nosūtījis simtiem karavīru, pulcē tūkstošus pie robežas un savas marionetes austrumos nodrošina ar ieročiem un tankiem neierobežotā daudzumā. Tas nav pieņēmums, tas ir fakts," apgalvo ministrs.

Rietumu valdībām ir neapstrīdami pierādījumi par sistemātiskām militārajām apgādēm, kā arī Krievija karavīru dalību karadarbībā Ukrainā, norāda Lidingtons.

"Mūsu rīcībā ir satelīta attēli, cilvēku fotogrāfijas no vietām, EDSO misiju atskaites un aculiecinieku stāstītais. Krievijas mēģinājumi to noliegt neizraisa nekādu uzticību," skaidro Politiķis.

Vēstīts, ka NATO ir atzinusi, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks un kaujas tehnika. Tāpat novērota Krievijas karaspēka koncentrēšanās pie Ukrainas robežām. Maskava to noliedz.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā vācu medijiem paziņoja, ka tie, kas cīnās par brīvību, "vienmēr dabūs ieročus", turpinot noliegt Kremļa saistību ar ieroču, kaujinieku un tehnikas piegādēm uz Ukrainu.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!