Foto: AFP/Scanpix
Krievijā novembrī sāks darboties jauns medijs, kura darba nosaukums ir "Sputnik" un kas tiek veidots uz ziņu aģentūras "Rosija Segodnja" bāzes. Jaunā medija struktūra ļaus apvienot vairākus desmitus interneta vietņu svešvalodās.

Šī projekta prezentācija plānota 10.novembrī, piesakot "jaunu laikmetu" ārvalstīm adresētas propagandas apraidē. Prezentāciju vadīs par prezidenta Vladimira Putina režīma "galveno propagandistu" tapušais Dmitrijs Kiseļevs un aģentūras "Rosija Segodnja", kā arī uz ārvalstīm raidošā Kremļa propagandas rupora "Russia Today" galvenā redaktore Margarita Simonjana.

Mediji vēsta, ka tiks izveidota jauna informācijas aģentūra, kas apvienos vairākus desmitus vietņu svešvalodās dažādos teritoriju un valodu domēnos, un tā paredzēta ārvalstu auditorijai.

Saskaņā ar vienu no versijām "Sputnik" izmantos radio uzņēmumu "Golos Rossiji", kas ir aģentūras "Rosija Segodnja" sastāvā, bet saskaņā ar citu - "Russia Today" resursus.

Krievijas mediju regulatora "Roskomnadzor" licenzēto mediju reģistrā 2014.gada maijā reģistrēti divi mediji ar nosaukumu "Sputnik" - radiokanāls un ziņu aģentūra. Abus dibinājusi aģentūra "Rossija Segodnja", un abu mediju apraides teritorijā iekļauta gan Krievija, gan ārvalstis. Lai gan saraksts ar valstīm, uz kurām jaunajam medijam paredzēts raidīt, nav pieejams, uzskaitītas ir valodas, kādās notiks pārraides.

Jaunais Kremļa rupors raidīs 45 valodās, kas tiek lietotas Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!