Krievijas dienvidu pilsētā Rostovā pie Donas alkoholisma apkarošanas banda izvērsusi sērijveida uzbrukumus alus dzērājiem, ziņo vietējā milicija.

"Kopš septembra sākuma mēs esam informēti par vairākiem uzbrukumiem jauniem cilvēkiem, kas bija sapulcējušies ielās, lai iedzertu," AFP teica milicijas pārstāvis Dmitrijs Loginovs. "Daudzi šo uzbrukumu liecinieki un upuri ir tos aprakstījuši savos blogos, bet neviens līdz šim nav iesniedzis oficiālu sūdzību."

Blogeri vietējā ziņu vietnē "161.ru" uzbrucējus raksturojuši kā jauniešus vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri nēsā baltas medicīniskās maskas, džinsus un T-kreklus.

Ziņojumos teikts, ka bandas locekļi uzbrukuši un piekāvuši citus jauniešus, kuri pilsētas parkos dzēruši alu, kas ir viens no izplatītākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem alkoholu mīlošajā Krievijas tautā.

Svaigi uzkrāsotie grafiti zīmējumi uz pilsētas ēkām brīdina: "Krievi: neizniekojiet sevi!" un "Krievi nepiedzeras!". Uz aizliegumu vērstie saukļi atgādina padomju laika propagandas kampaņas.

Noslēpumaino alkoholisma apkarotāju un likumpārkāpēju identitāte paliek neatklāta, lai gan arī pagātnē ultranacionālistu grupas ir uzbrukušas dzērājiem par nācijas spēku izniekošanu.

Lai cīnītos ar tūkstošiem pilsoņu nāvi no alkohola katru gadu, Krievijas valdība nesen ieviesusi stingru aizliegumu vadīt automašīnu alkohola reibumā, uzlikusi jaunu minimālo cenu degvīnam un aizliegusi alkohola tirdzniecību nakts laikā.

Pārmērīga alkohola lietošana katru gadu nogalina desmitiem tūkstošu krievu, un tas ievērojami ietekmē arī vīriešu paredzamo dzīves ilgumu, kas saskaņā ar oficiālajiem datiem ir zemāks nekā tādās nabadzīgajās valstīs kā Bangladeša vai Hondurasa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!