Foto: AP/Scanpix

Krievija otrdien izdevusi jaunu raidīšanas licenci telekanālam CNN, apliecinājusi Krievijas mediju uzraudzības organizācija "Roskomnadzor".

ASV ziņu kanāls pārtrauca raidīšanu pagājušajā gadā, vainojot tajā ārvalstu medijiem noteiktos ierobežojumus.

"Roskomnadzor" apliecināja, ka izdots rīkojums izsniegt CNN raidīšanas licenci uz desmit gadiem.

CNN pārstāja raidīt Krievijā pērnā gada 31.decembrī. Kanāla īpašniece kompānija "Turner", kas ir "TimeWarner" struktūrvienība, paziņoja, ka slēgšanā vainojamas "izmaiņas mediju likumos" Krievijā.

Krievija pagājušajā gadā izdeva likumu, ar kuru tika noteikts, ka ārvalstu īpašniekiem medijos drīkst piederēt ne vairāk kā 20 procenti. Tas ietekmēja vairākus drukātos medijus un televīzijas kanālus. Tika ieviesti arī stingrāki nosacījumi reklāmām kabeļtelevīzijas kanālos.

CNN Krievijā tika piedāvāts kabeļtelevīzijas un satelīttelevīzijas paketēs. Krievijā tas sāka raidīt 90.gadu sākumā. Telekanāla reportieri pēc tā darbības pārtraukšanas valsti nepameta.

Šī gada janvārī CNN sāka sarunas ar "Roskomnadzor" par atgriešanos Krievijas apraidē.

Pagaidām nav skaidrs, vai un kādus nosacījumus Krievija izvirzījusi CNN, lai tas atkal varētu raidīt.

"Roskomnadzor" vadītājs Aleksandrs Zaharovs izdevumam "Izvestija" otrdien pavēstījis, ka kanāls precīzi izpilda vienošanās, kas panāktas sarunās ar iestādi.

CNN pagājušajā gadā tika asi kritizēts un deputāti draudēja to aizliegt pēc tam, kad tas vieglprātīgi nodēvēja memoriālu Otrā pasaules kara padomju armijas karavīriem Baltkrievijā par vienu no neglītākajiem pasaulē. Kanāls pēc tam atvainojās.

Krievijas mediji, īstenojot Maskavas propagandas kampaņu, ar kuru tiek atbalstītas Kremļa darbības Ukrainā, bieži Rietumu kanāliem pārmet ziņu sagrozīšanu, lai nomelnotu Krieviju.

Valsts televīzijas ziņās tika asi kritizēts CNN vēstītais par Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavību, norādot, ka komentētājs bez pierādījumiem slepkavībā vainojis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!