Foto: AFP/Scanpix

Krievija bloķējusi ANO Drošības padomes mēģinājumu ar paziņojumu nosodīt 2.novembrī aizvadītās vēlēšanas promaskavisko kaujinieku kontrolētajās teritorijās Doņeckas un Luhanskas apgabalos, pirmdien paziņoja Ukrainas pārstāvis ANO.

Lietuvas izstrādātais teksts Drošības padomē tika apspriests piektdien un vēlreiz nedēļas nogalē, bet Krievija abas reizes kategoriski iebilda pret to.

Paziņojumā bija norādīts, ka Doņeckas un Luhanskas apgabalos svētdien notikušās vēlēšanas ir pretrunā Minskas vienošanās nosacījumiem.

Ukrainas pārstāvis ANO Jurijs Sergejevs norādīja, ka viņš Drošības padomē konsultējas par turpmākajiem soļiem, bet sīkāk nepaskaidroja.

Jau vēstīts, ka, neraugoties uz starptautiskās sabiedrības protestiem, svētdien Ukrainas austrumu reģionos, kurus kontrolē promaskaviskie kaujinieki, notika reģionālo līderu un likumdevēju sapulču vēlēšanas.

Nosodījumu tām paudusi gan Eiropas Savienība, gan ASV. Savukārt Maskava apliecinājusi, ka "cienīs iedzīvotāju gribas izpausmi", kas notikusi šajā balsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!