Krievijā izlikta izsolē Padomju Savienības līdera, komunistiskās partikas ģenerālsekretāra Leonīda Brežņeva dzīvokli Kutuzova prospektā, Maskavā, informē aģentūra "Interfakss".

Dzīvokļa sākumcena ir 18 miljoni rubļu (0,29 miljoni latu).

Izsoles uzvarētājs iegūs divistabu dzīvokli 54 kvadrātmetru platībā Drogomilova rajonā, pausts dzīvokļa pašreizējo īpašnieku, nekustamo īpašumu aģentūras "Century 21" paziņojumā.

Kutuzova ielas ēku, kurā atrodas dzīvoklis, maskavieši arī mūsdienās sauc par Breržņeva māju. PSRS līderis dzīvoja piektajā stāvā, 91.dzīvoklī, kura platība bija 185 kvadrātmetri – pēc mūsdienu izpratnes visai pieticīgi. Dzīvoklis atradās piektajā kāpņu telpā, bet Brežņevs tam pievienoja arī vēl divistabu dzīvoklīti no ceturtās kāpņu telpas, kas bija domāts viņa meitai, kura gan tur uzturējās reti.

Neilgi pēc partijas ģenerālsekretāra nāves dzīvokļus atkal atdalīja un vēlāk pārdeva. Pārdošanā izlikts tieši Brežņeva meitas divistabu miteklis.

"Century 21" direktors Aleksandrs Maļcevs norādījis, ka "šķietami tas ir parasts studijas tipa dzīvoklis, labi izremontēts, ar augstiem griestiem, taču tai pat laikā tā ir unikāla vēstures liecība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!