Foto: AP/Scanpix

Maskavas Presņas rajona tiesa lietā par līdzekļu piesavināšanos vairāku miljonu dolāru vērtībā piektdien bijušajai Aizsardzības ministrijas īpašumu departamenta direktorei Jevgēņijai Vasiļjevai piesprieda piecus gadus cietumā.

Tā dēvētajā "Obornservis" lietā Vasiļjeva un vēl četri viņas bijušie kolēģi tika notiesāti par naudas piesavināšanos, īstenojot valdības īpašumu pārdošanas shēmas.

Vasiļjevai konfiscēti seši nekustamie īpašumi, kā arī "1200 juvelierizstrādājumi un dārgakmeņi" 127 miljonu rubļu (divu miljonu eiro) vērtībā. Viņas bankas konti iesaldēti, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Vasiļjeva, atbilstoši pašas teiktajam, esot bijusi bijušā aizsardzības ministra Anatolija Serdjukova mīļākā. Pašu Serdjukovu Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbrīvoja no amata, reaģējot uz korupcijas skandālu, kurā figurējuši vairāk nekā 100 miljonu dolāru.

Serdjukovam izdevās izvairīties no aresta, bet Vasiļjeva tika apcietināta 2012.gada beigās. Viņa izmeklēšanas un prāvas laiku pavadījusi mājas arestā.

Vienā no tiesas sēdēm Vasiļjeva paziņoja, ka viņai bijušas "personīgas attiecības" ar Serdjukovu. Tiesa gan, tās esot sākušas jau pēc tam, kad viņa atbrīvota no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!